INAINTE DE OPERATIA LAPAROSCOPICA DE HERNIE INGHINALA

INAINTE DE OPERATIA LAPAROSCOPICA DE HERNIE INGHINALA

Seara dinaintea operatiei puteti manca normal.

Operatia laparoscopica de hernie inghinala se realizeaza doar sub anestezie generala.
Ca atare, dupa consultul chirurgical (ocazie in care, dupa precizarea diagnosticului, vi se vor da detalii cu privire la procedeul chirurgical ales, evolutia postoperatorie etc – este momentul in care va puteti limpezi eventuale probleme legate de operatie!!!), veti fi consultat de un medic anestezist.

Cu aceasta ocazie veti informa medicul anestezist cu privire la eventuale probleme cardio-circulatorii (cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala), alergii la medicamente, tratamente cronice, afectiuni neurologice, afectiuni metabolice (diabet zaharat) etc.

Este important de stiut ca anunite tratamente (aspirina cardiaca, Tromboass, Aspenter, Plavix) trebuie intrerupte cu 10 zile inaintea operatiei, insa doar cu aviz medical!, acestea putand genera accidente hemoragice in timpul sau dupa operatie.

Inainte de operatia laparoscopica pentru hernie inghinala, pentru profilaxia tromboflebitei profunde, este necesara administrarea unui anticoagulant injectabil. Aceasta se realizeaza de regula in preziua operatiei, seara.

In dimineata operatiei si pana la operatie este interzis sa mancati sau sa beti lichide.
Medicatia cronica (antihipertensive, medicatia cardiaca) o veti lua normal, cu o mica inghititura de apa.